طريقة سهلة و بسيطة لعمل السينابون رولز روووعة
المقادير
650 جرام دقيق (4كوب وربع)-ذرة ملح
250 ملي حليب سائل(1كوب)
75جرام زبدة(3 ملاعق كبار)
75جرام سكر(3 ملاعق كبار)
7جرام خميرة فورية(معلقة صغيرة)
4 بيض
معلقةفانيلا
---------------------------------------------
250 ملي حليب سائل(1كوب)
75جرام زبدة(3 ملاعق كبار)
75جرام سكر(3 ملاعق كبار)
7جرام خميرة فورية(معلقة صغيرة)
4 بيض
معلقةفانيلا
---------------------------------------------
للحشوة
كوب زبدة لينة
كوب سكر اسمر او ابيض
ربع كوب قرفة بودر
--------------------------------------
للصوص
كوب سكر بودر
4 ملاعق حليب سائل
--------------------------------------
كوب سكر اسمر او ابيض
ربع كوب قرفة بودر
--------------------------------------
للصوص
كوب سكر بودر
4 ملاعق حليب سائل
--------------------------------------
الطريقة ---
على النار نضع الحليب والسكر والزبدة والفانيلا لتزوب الزبدة فقط يدوب تسخن ونتركه على جنب
نضع الدقيق بالكيتشن ماشين مع الخميرة وذرة الملح ونقلب
نضع عليه الخليط اللي عملناه الحليب بعد مابرد ونخفق ثم بيضة بيضة الى ان تتجمع العجينة تمام
نكورها بطبق ونغطيها بكيس او فوطة ساعة ونصف تختمر كويس
بعد التخمير
في طبق نخفق باليد الحشوة سويا الزبدة مع السكر مع القرفة لتصبح كريمة باليد طرية
نفرد العجينة على الرخامة مع رشة دقيق ونضع الحشوة بالداخل مفروده وعليها كلها
ثم نلفها رول ونلصق حرفها بقليل من الحليب لتتماسك وماتفكش
ونقطع بالسكين مقاسات متساوية توضع في بايركس وتترك تختمر ربع ساعة كمان ثم ندهن العجين حليب سائل وتدخل الفرن
=
الصوص نقلب السكر مع الحليب كويس ونصبه على السينابون والف هنا ياقمرات
نكورها بطبق ونغطيها بكيس او فوطة ساعة ونصف تختمر كويس
بعد التخمير
في طبق نخفق باليد الحشوة سويا الزبدة مع السكر مع القرفة لتصبح كريمة باليد طرية
نفرد العجينة على الرخامة مع رشة دقيق ونضع الحشوة بالداخل مفروده وعليها كلها
ثم نلفها رول ونلصق حرفها بقليل من الحليب لتتماسك وماتفكش
ونقطع بالسكين مقاسات متساوية توضع في بايركس وتترك تختمر ربع ساعة كمان ثم ندهن العجين حليب سائل وتدخل الفرن
=
الصوص نقلب السكر مع الحليب كويس ونصبه على السينابون والف هنا ياقمرات