طريقة تطبيقة كحك العيد السادة بطريقة بسيطة بحشوات مختلفة

طريقة مميزة لعمل كحك العيد بحشوات متعددة  اللذيذ بطريقة سهلة و مجربة ولا ألذ






1 كيلو دقيق
2 ونصف كوب سمن
1 م صغيرة خميرة فورية

1 م ص سكر
1 كوب ماء دافئ 
نصف م صغيرة ريحة الكحك 
ربع معلقة صغيرة ملح 
2 م كبيرة سمسم
ملحووووووووووظات هامة
(بالنسبة لريحة الكحك )
** حمري 2 معلقة كبيرة من الدقيق في 2 م كبيرة من السمن بحيث يكون لونهم بيج فاتح وضيفيهم للكحك بعد اضافة السمن وده بيغني تماما عن ريحة الكحك ولازم نضيفها للكحك حتي لو موجودة ريحة الكحك لاروع طعم وريحة ...
او نخلط ( نصفم ص من القرفة +نصف م ص من الزنجبيل +1 م ص محلب )
وهذا هو نفس مكونات ريحة الكحك وطبعا نخلطهم وناخد منهم الكمية المطلوبة
** الطريقة**
نضيف السكر علي الخميرة والماء الدافئ كله ونتركهم في مكان دافئ حتي ترتفع الخميرة ويتضاعف حجمها 

1_نضيف الدقيق وعليه الملح 
2_نقدح السمن ونسخنه جيدا ثم يضاف علي الدقيق.
3- نقلبه بضهر ملعقة جيدا حتي يصبح دافئ ثم باستخدام اليد نبثه بباطن اليدين مدة 10 دقائق وده بينعم الكحك .
4-- ثم نضيف الخميرة علي الخليط ونجمع العجينة حتي تصبح متماسكة وتغطي ونشكله








****طريقة حشوة العجمية***
المكونات(2 م كبيرة دقيق+3 م كبيرة سمن او زبدة+1 كوب عسل نحل +1 كو عين جمل واختياري اضافة معلقة ص سمسم
الطريقة**
1-نسخن السمن ونضيفها علي الدقيق حتي يصبح ذهبي اللون
2- ثم نبعدها عن النار ويضاف العسل مع التقليب بسرعة 
3-ثم نضعه علي النار مرة اخري حتي يتماسك ويضاف عين الجمل ونتركها تبرد
تشكل عجينة الكحك اما بمنقاش عادي او باستخدام عدة الكحك 
ولحشو الكحك بالعجمية ناخد قطعة صغيرة من العجينة ونضع داخلها كرة العجمية ونشكلها كرة وطبعا نزينها بمنقاش كحك يدوي او عدة

*** طريقة حشوة الملبن (راحة الحلقوم )

نسخن 2 م كبيرة سمن ونضيفهم علي الملبن ونهرسه بشوكة بدون وضعه علي النار ثم نشكله كرات صغيرة ونحشي بيها الكحك وممكن نضيف له روح موز علي طريقة جدتي او ملبن فقط

&&طريقة التسوية***
نترك الكحك بعد تشكيله في مكان دافئ من 1 ساعة الي 2 المهم انك لما ترفعي الكحكة تكون خفيفة جدا وهشة لان الكحك مش بيزيد بعد التخمر لكن بيبقي خفيف الوزن
ثم نسخن الفرن علي 180 درجة ونتركه من10 ل 12 دقيقة وطبعا قاع الكحك يكون ذهبي فاتح بعد التسوية 
ملحوووووووووظة** الفرن مع التسوية علي مراحل طبعا بيسخن اكتر وممكن مده تسوية الكحك تقل يعني مثلا 10 دقايق او اقل ..

ونترك الكحك يبرد ثم يجمل بالسكر البودرة
وطبعا مش هنزينه الاعند التقديم يكون افضل لان الكحك بيتشرب السكر ويفضل تزينه بالسكر البودرة عند التقديم



 
تنويه : الصور والفيديوهات في هذا الموضوع على هذا الموقع مستمده أحيانا من مجموعة متنوعة من المصادر الإعلامية الأخرى. حقوق الطبع محفوظة بالكامل من قبل المصدر. إذا كان هناك مشكلة في هذا الصدد، يمكنك الاتصال بنا من هنا.